Väli-uutisia

Romanssin sankari julkaistiin kesäkuussa, ja sen jälkeen on ehtinyt olla jos jonkinmoista haastattelua ja jopa esiintymisiäkin pitkän tauon jälkeen! Jo kulman takana häämöttää kirjamessukausi, ja syksyllä alkavat kirjoittamisen opetuskeikat. Maanisen marjastamisen ja sienestämisen lomassa täytyy myös muistaa tehdä tilaa kirjoitustyölle. Sen lopputulos on tässä kohdin yllätys vielä allekirjoittaneellekin.

Ennen kuin katoan kokonaan syyssumuihin ja kirjoitusprosessiin, tässä pientä koostetta kesäisten, Romanssin sankaria käsittelevien lehtijuttujen parhaista paloista. Osa taitaa valitettavasti olla maksumuurin takana.

Maaseudun tulevaisuus otsikoi: ”Mitä mies voisi ajatella rakkaudesta ja kokea sen?” Kirjailija Niina Mero päätti ottaa selvää ja kirjoitti romanttisen viihdekirjan miehen näkökulmasta

Ilta-Sanomissa sama hieman raflaavammin: Kirjailija Niina Mero kirjoitti romaanin miehen näkökulmasta ja ahdistui – avautuu vastakkaista sukupuolta piinaavista ennakkoluuloista

YLEn pitkä nettijuttu tuli telkkari-insertin kylkeen: Niina Meroa on hävettänyt kertoa, että kirjoittaa romanttista viihdettä – asenteet muuttuvat hitaasti, romantiikkaa pidetään hänestä yhä kioskikirjallisuutena

Hämeen Sanomissa paikallisvärillä: Hämeenlinnalainen kirjailija puolustaa ”hömppää” – Niina Mero vei rikkinäisen sankarinsa rakastumaan kesäyöhön: ”Puitteet romanssille ovat herkulliset”

Kaleva otsikoi päänsisäisistä äänistäni: Eri­kois­jouk­ko­jen sotilas ”alkoi kertoa” so­ta­jut­tu­ja kir­jai­li­ja Niina Merolle – Ben päätyi uu­tuus­ro­maa­nin ro­mant­ti­sek­si san­ka­rik­si

Oskari Onnisen kirjoittama henkilöjuttu Suomen Kuvalehdessä oli todella kattava ja perusteellinen: Sankaritar. Romanttinen viihdekirjallisuus on kaavamaista, haukutaan. Niina Mero haluaa näyttää, että genreen mahtuu paljon enemmän.

Olen ollut tosi iloinen siitä, miten paljon romanttiselle viihteelle riitti kesän uutisoinnissa tilaa. Nyt vielä odotellaan, että Romanssin sankarista alkaisi tipahdella kritiikkejä. Goodreadsista löytyy alkajaisiksi jo muutama arvio.

Lukemisen iloa!