Englantilainen romanssi

Englantilainen romanssi on Niina Meron esikoisromaani. Englantilaisia romantikkoja rakastava Nora saa siskoltaan kutsun häihin Oxfordiin. Höttöisiä häähaaveita karsastava Nora suostuu vastahakoisesti kutsuun, mutta perillä sulhasperheen kartanon goottilainen viehätys ja vehreät puutarhat sekä yliopistokaupungin vanhoilta kirjoilta tuoksuva tunnelma pyyhkäisevät hänet jaloiltaan. Idylli kuitenkin rakoilee, kun Noralle selviää, että aatelissuvun vanhempi poika on kadonnut jäljettömiin vuosia sitten. Kaiken lisäksi Noran viisasteleva sydän muljahtelee hänen vastusteluistaan huolimatta englantilaisille herrasmiehille ja verhotuille salaisuuksille. Brittiläinen kohteliaisuus kätkeekin taakseen totuuksia, joiden seuraukset voivat olla kohtalokkaat.

Niina Meron ahmittavassa esikoisromaanissa Bridget Jonesin mustiin pukeutuva ystävätär kohtaa Kotiopettajattaren romaanin goottilaisuuden, Downton Abbeyn kartanotunnelman ja brittidekkarien juonittelut.

Soittolista

Englantilaisessa romanssissa musiikki on Noralle lähes yhtä tärkeää kuin kirjallisuus. Romaanissa soi monenlaisia artisteja punkista neo souliin, kaikki sellaisia jotka ovat pyörineet paljon myös kirjailijan levylautasella. Soittolistalle on koottu kirjassa vilahtelevia kappaleita ja artisteja satunnaisessa järjestyksessä.

kirjallisuus

Romantiikan ajan kirjallisuus on romaanissa tärkeässä osassa. Erityisesti runoilijat John Keats ja Percy Bysshe Shelley vilahtelevat tekstissä tämän tästä. Keskeisiin alkuperäisiin lähdeteksteihin pääsee tutustumaan tarkemmin alta.

John Keats: Bright Star

John Keats: Ode on Melancholy

John Keats: Ode to a Nightingale

John Keats: To Autumn

Percy Bysshe Shelley: Adonais

Percy Bysshe Shelley: Ozymandias

maalaukset

Romaanissa vilahtelee tiuhaan myös taidetta, keskeisimpinä teoksina Louis Edouard Fournierin ”The Funeral of Shelley” ja John Henry Fuselin ”The Nightmare”. Myös vanitas-taide kietoutuu osaksi kirjan tapahtumia.