Niina Mero

Niina Mero (s. 1982) on hämeenlinnalainen kirjailija ja väitöskirjatutkija. Hän on kirjoittanut romanttista kioskiviihdettä vuosia, mutta Englantilainen romanssi on hänen ensimmäinen pitkä romaaninsa. Päähenkilönsä Noran tavoin Mero rakastaa englantilaisia romantikkoja Keatsia ja Shelleyä sekä brittiläisten tv-sarjojen estetiikkaa ja komisarioita. Lähes yhtä paljon hän rakastaa isoja tatuointeja ja Alkaline Trion Good Mourning -albumia.

Mero on kirjoittamisen maisteri (FM) Jyväskylän yliopistosta ja tekee väitöskirjaa Tampereen yliopiston kirjallisuustieteen tohtoriohjelmassa. Tutkijana Mero on kiinnostunut luovan kirjoittamisen tutkimuksesta, romantiikasta aikakautena ja genrenä sekä viihdekirjallisuudesta ja populaarikulttuurista. Hänen väitöskirjansa käsittelee nykypäivän romanttista viihdekirjallisuutta.

Mero on sanataideohjaaja ja ammatillinen opettaja. Vapaa-ajallaan hän hurahtaa helposti (populaari)kulttuuriin, urheiluun ja innostaviin ihmisiin, mutta viihtyy kaikkein parhaiten yksin pimeässä.

Yhteydenotot

Yhteydenotot: kirjailijaniinamero@gmail.com

Haastattelut: Eeva Herrainsilta, Gummerus. eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Täysikokoiset kirjailijakuvat saatavilla Gummeruksen mediapankista. Gummerus/Marek Sabogal, 2018/2020. Käytön yhteydessä mainittava kuvaajan nimi.